MSH PANEL
SIP-panel egyenesen a gyártótól már 9 990 Ft/m2 -től

Szerezze be a SIP-panelt a következő projekthez egyenesen a gyártótól.

MSH PANEL
SIP-panel egyenesen a gyártótól

Szerezze be a SIP-panelt a következő projekthez egyenesen a gyártótól.

KANADAI TECHNOLÓGIA ALAPJÁN

SIP Technológián
alapuló
gyártási folyamat

A kanadai építési technológiát (SIP technológia) az elmúlt 50 évben világszerte széles körben használják lakó- és kereskedelmi épületek építéséhez.

Az Egyesült Államokban, Kanadában és Európában a magánházak mintegy 80% -a könnyűszerkezetű technológiára épül.

Magyarországon egyedüli Kanadai SIP technológián alapuló gyártást tudhatunk magunkénak, amelyet fél-automata gyártósorunk tesz lehetővé.

Ennek köszönhetően Vállalkozásunk egyedülálló gyártási kapacitással rendelkezik 

Hogyan készül az MSH PANEL?

** – Az alapanyag magyar minőségi tanúsítványát a megfelelő ikonra kattintva tekintheti meg.

Miből készül az MSH PANEL?
OSB + EPS + Ragasztó

Az MSH SIP PANEL-ben a SWISS KRONO által (EN 300 szerint) előállított környezetbarát faalapú OSB-3 lapok közzé kerül a panel magja, a legalább 70-es keménységű grafittal dúsított EPS (polisztirol keményhab) hőszigetelő anyag.

Az OSB és az EPS ragasztására a Polychem Systems kiváló minőségű egykomponensű, oldószermentes, nedvesség hatására szilárduló poliuretán ragasztóját használjuk.

Partnereink
Növekvő partnereink névsora

Büszkék vagyunk, hogy ezek a kiemelkedő vállalkozások minket választottak. A döntésükért szerintünk a legnagyobb hála, az éveken át tartó sikeres üzleti partnerség.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Összegyűjtöttük a leggyakrabban feltett kérdéseket, általános, technikai és gyártási témával kapcsolatban.

A SIP panel hazánkban elfogadott építési alapanyag, így nem vetnek fel különösebb kérdéseket az építési engedély megszerzése során.

A hagyományos módszerek, azaz a faváz vagy a tégla és a tömb felépítésének kezdeti, előzetes költsége a tervezés bonyolultságától függően általában magasabb. Az építési idő megtakarítása, az anyaghulladék csökkentése a helyszínen és az épület energiahatékonyságának javítása azonban jelentős megtakarításokat fog eredményezni, ami a SIP-konstrukciót hosszú távon költséghatékony megoldássá teszi.

Bármely alapozási módszer használható a SIP-panelek esetében. Az egyszerű kivitelezés érdekében azonban javasoljuk, hogy a tűrésszint le legyen nagyobb +/- 5 mm-nél.

A legfontosabb előnyei a SIP-panel szerkezetet választva a következőek:

  • A kiváló szigetelés jobb energiahatékonyságot biztosít, ezáltal jelentősen csökkennek a rezsi költségek.
  • A SIP-panelből való építkezés kivitelezési ideje, akár 60% -kal rövidebb a hagyományos építkezéshez képest. Ennek köszönhetően helyszíni összköltségek (projektmenedzsment, üzembérlés, jóléti létesítmények és ami a legfontosabb a munkaerő) a felére csökkennek.
  • A gyártósorunk által ellenőrzött gyártás pontos és precíz végterméket eredményez, amely könnyebb, gyorsabb és pontosabb kivitelezést tesz lehetővé.
  • A paneleket nagy formátumú falakba is belehet beépíteni a helyszínre történő szállítás megelőzően, ezáltal tovább csökkentve a kivitelezési időt.

Az EPS szigetelőanyagnak, valamint a kialakításnak köszönhetően a SIP elem hőellenálló képessége jóval jobb mint más könnyűszerkezetes házaknak. Hővezetési ellenállása 3,37 m2K/W. Az általunk használt elemek vastagságának köszönhetően hőátbocsájtási tényezője 0,17 W/m2K. A SIP házak kiváló légszigetelő tulajdonságai eredményeképpen a leendő háztulajdonos pénzt takarít meg. Egy másik oldalról megközelítve! A fizikában jól ismert fogalom az ismétlődő hőhíd kialakulása. Az általunk kínált könnyűszerkezetes SIP épületeknek ez a hányada csupán 3%, azaz jóval energiatakarékosabb megoldás mint más favázas vagy könnyűszerkezetes társaik.

Korlátok nélküli tervezés, költséghatékony módosítások. A panelek felépítéséből adódó strukturális teherbírásának köszönhetően képesek lehetünk rá, hogy betegyünk egy ablakot vagy egy ajtót. A jól megszerkesztett típusházainknál nyílászárók felett nincs pontterhelés, sok esetben még áthidalásra sincs szükség. Ez azt jelenti, hogy vághatunk egy nyílást a SIP panelba, és ezt gyorsabban, könnyebben és költséghatékonyabban tudjuk megtenni, mit egy hagyományos váz esetén. A SIP panel önálló teherbírásának, fesztávjainak és ellenálló erejének köszönhetően, olyan építményeket tervezhetsz, amiket hagyományos favázakkal nem. Mivel a favázas struktúrák teherbíró képessége nem engedi.

SIP elemmel kényelmes és csendes környezet alakítható ki. A zaj a legjobb téma a SIP házak esetén, mert ha valaha is lehetősége támad beszélni valakivel, aki egy SIP házban lakik, és megkérdezi tőle, hogy a házuk egy csendes ház-e, az esetek túlnyomó többségében azt fogják válaszolni, hogy ez a legcsendesebb ház, amiben valaha is laktak. Lényegében a SIP héjak nagyon jól teljesítenek a legtöbb lakókörnyezetben, hang tekintetében kényelmes környezetet alkotva, az összes levegőben terjedő hangot kizárva.

Időtálló struktúra előállítási technológiának köszönhetően. Nagyon nagy figyelmet fordítunk a penészesedés és vizesedés védekezésére és kiküszöbölésére. Azt gondoljuk, hogy a struktúra nem lesz időtálló. Ha SIP panellel építkezel ez nagy félreértés. Ha megfelelően kiaknázzuk az építész tudomány adta lehetőségeket, és mindig észben tartjuk, hogy módot kell hagyni a kiszáradásra, akkor máris kezeltük az időtállósággal kapcsolatos problémákat, mert ha nem lesz vizes, akkor nem romlik az állapota és adott egy tartós rendszer.

Tűzállósági tesztek során nem egy önálló elemet kell vizsgálni, hanem az egész építményt. Felépítünk egy egész falat, gipszkartonnal, lefestve belül és kívül is egy adott burkolat típussal. Ezután, ezt az építményt vetjük tűzteszt alá. SIP panelek az elvárásoknak megfelelően teljesítenek a tűzteszteken. Életbeli példákon láthatjuk, hogy a SIP építményekben induló tüzek egyszerűen kifogynak az oxigénből, mert annyira zárt a rendszer, hogy a tűz önmagát kioltja. Belső komponensei E tűzvédelmi osztályú anyagból készültek, de tűz- vagy hőhatás ellen legalább D tűzvédelmi osztályú anyaggal burkoltak oly módon, hogy az adott követelményeknek megfelelő tűzállósági határértéken belül a védett tér felé a szerkezetből káros mértékű füst és/vagy éghető olvadék nem tör elő.

Jóval erősebb más favázas építménnyel szemben. A SIP panel építmények jellemzően jóval erősebbek, mint a hagyományos favázas építmények, pusztán azért, mert önálló falként működnek, sokkal feszesebbek, mint a sok kicsi darabból összeszögelt vázak. Elég erős hozzá, hogy ellenálljon olyan erőnek mint egy tornádó. A hagyományos faházak ezt nem tudják.

main_logo

Magyarországon Kanadai technológiát alkalmazó
SIP panel gyártó

Iroda:

1107 Budapest, Árpa utca 12.
[email protected]
+36 70 613 85 88

Gyártás:

4400 Nyíregyháza, Simai út 4.
[email protected]
+36 70 510 30 10

Dokumentumok:

Céginformáció

MSH HUNGARY Kft.
Adószám: 26261212-2-42 Cégjegyzékszám: 01-09-326499
Raiffeisen Bank: HU39 120967360164730500200006